Please jump to our new blog --> www.newsriamannews.blogspot.com

Blog ini merupakan arkib berita Utusan Sarawak cawangan Sri Aman. Mail kepada penulis ke ceritasriaman@gmail.com untuk siaran berita secara percuma. Thank u boss. Blog terbaru sekarang ialah www.newsriamannews.blogspot.com.

06 February, 2012

Gerai jualan beraneka di Sri Aman meriah

Caption: TUMPUAN... Aktiviti gerai jualan beraneka di Stesen Bas Sri Aman jadi tumpuan penduduk semenjak ia bermula pada hari Jumaat lepas.

SRI AMAN, Isnin (6 Feb) – Aktiviti gerai jualan beraneka yang berlangsung di kawasan perkarangan Stesen Bas Sri Aman nyata berlangsung dengan penuh meriah semenjak ia bermula pada hari Jumaat lepas.

Aktiviti gerai jualan beraneka yang diusahakan oleh Kesatuan Soon Heng Simanggang ini diadakan bagi memeriahkan suasana sambutan perayaan Cap Goh Mei peringkat Bahagian Sri Aman 2012.

“Aktiviti gerai jualan beraneka akan tamat menjelang malam ini (6 Februari). Ia merupakan salah satu aktiviti yang kita adakan bagi menyerikan suasana sambutan perayaan Cap Goh Mei peringkat Bahagian Sri Aman bermula  30 Januari lepas.

“Dengan adanya aktiviti seumpama ini pihak Kesatuan Soon Heng Simanggang yakin akan dapat membantu merealisasikan hasrat kerajaan untuk menyatu-padukan penduduk berbilang kaum dalam Bandar Sri Aman,” kata jurucakap penganjur.

Dianggarkan lebih daripada 5,000 orang penduduk membanjiri kawasan Stesen Bas Sri Aman untuk meninjau dan membeli pelbagai produk menarik yang ditawarkan pada aktiviti gerai jualan beraneka berkenaan sehingga berita ini ditulis.

Antara produk yang ditawarkan kepada penduduk menerusi aktiviti gerai jualan beraneka ini adalah pakaian, hasil kraftangan, aksesori berupa jam, perkakasan elektronik, kerusi, ubat-ubatan, buku bacaan dan banyak lagi.

Terdahulu sambutan Perayaan Tahun Baru Cina Peringkat Bahagian Sri Aman 2012 telah diserikan lagi dengan Majlis Sambutan Rumah Terbuka dan Malam Kesenian Dan Kebudayaan Cap Goh Mei pada 30 Januari lepas.

Kemuncak sambutan Perayaan Tahun Baru Cina Peringkat Bahagian Sri Aman 2012 ini ialah acara Perarakan Cap Goh Mei, Pertandingan Kereta Berhias dan juga Pertandingan Tanglung pada penutup majlis ini (6 Februari).


Tamat.

No comments:

Post a Comment