Please jump to our new blog --> www.newsriamannews.blogspot.com

Blog ini merupakan arkib berita Utusan Sarawak cawangan Sri Aman. Mail kepada penulis ke ceritasriaman@gmail.com untuk siaran berita secara percuma. Thank u boss. Blog terbaru sekarang ialah www.newsriamannews.blogspot.com.

03 February, 2012

20 anggota berpangkat rendah dan sokongan IPD Sri Aman terima kenaikan pangkatCaption:

1. TAHNIAH...Jusoh sedang menyemat pangkat Kopral terhadap Rogayah Ali ketika berlangsungnya upacara berkenaan hari ini.

2. PENGHORMATAN...Hamidah Ramli telah menerima penyematan pangkat Kopral daripada ibunya sambil disaksikan oleh Jusoh ketika berlangsungnya majlis itu hari ini.

SRI AMAN, Khamis (2 Feb) – Seramai 20 orang anggota polis berpangkat rendah dan anggota polis sokongan dari Ibupejabat Polis Daerah (IPD) Sri Aman menerima kenaikan pangkat Koperal menerusi Upacara Kawad Bulanan di IPD berkenaan hari ini.

Kesemua 20 orang anggota IPD Sri Aman yang berpangkat Lans Koperal sebelum ini telah menerima kenaikan pangkat Koperal berdasarkan kepada ‘Time Base’ bagi Siri 1 / 2012.

Mereka adalah Tajjul Faizal Tahir, Hamidah Ramli, Mulim Saeng, Awang Busari Awang Othman, Kolbe Martyn Patet, Kalthum Daud, Noly Sulaiman, Kamisah Mohammad Ali, Sindon Ambau, Ya’akub Bolhassan, Jack Pero Mingkil, Rogayah Ali, Petrice Your Lanteng, Bukhari Mohd Rajuni, Rudy Deli dan Musa Sehit.

Selebihnya empat orang lagi anggota polis sokongan yang menerima kenaikan pangkat kopral menerusi majlis berkenaan ialah Noorharfah Jali, Yusuf Abang Hamid, Stop Linggoh dan Nordin Abang Haji Nawi.

Ketua Polis Daerah Sri Aman, DSP Mat Jusoh Muhammad telah menyempurnakan upacara pemakaian pangkat Kopral terhadap 11 orang  anggota dengan tujuh orang pangkat anggota lagi disematkan oleh ahli keluarga masing-masing.

Beliau menerusi upacara kawad bulanan itu juga berkesempatan untuk menyampaikan sijil penghargaan kepada anggota polis berpangkat rendah yang turut menerima kenaikan pangkat Kopral.

Terdahulu Jusoh telah hadir ke upacara kawad bulanan berkenaan pada jam 8 pagi sebelum menerima tabik hormat daripada para anggota polis IPD Sri Aman sebelum ia tamat pada jam 9 pagi.

Tamat. 

No comments:

Post a Comment