Please jump to our new blog --> www.newsriamannews.blogspot.com

Blog ini merupakan arkib berita Utusan Sarawak cawangan Sri Aman. Mail kepada penulis ke ceritasriaman@gmail.com untuk siaran berita secara percuma. Thank u boss. Blog terbaru sekarang ialah www.newsriamannews.blogspot.com.

13 February, 2011

Pemeriksaan kesihatan percuma CNI pada 18 Februari ini

SRI AMAN, Ahad (13 Feb) – Orang ramai dipelawa untuk menjalani pemeriksaan kesihatan secara percuma di Pusat Pengedaran Creative Network International (CNI) cawangan Sri Aman yang beralamat di alamat No.6 Jalan Hospital, Sri Aman bermula dari jam 2 petang hingga 5.30 petang pada 18 Februari ini.

Program pemeriksaan secara percuma yang akan berlangsung di Pusat Pengedaran CNI cawangan Sri Aman ini adalah merupakan program di bawah Projek Komuniti Penyayang CNI.

“Penyakit Kencing Manis, Tekanan Darah Tinggi dan Kolestrol Tinggi adalah merupakan tiga masalah kesihatan yang paling umum dikalangan rakyat Malaysia pada masa sekarang.

“Asas sebab ini CNI telah tampil untuk menawarkan pemeriksaan kesihatan secara percuma terhadap orang ramai dalam bandar ini bermula dari tarikh dan waktu yang dinyatakan kepada mereka,” menurut pengurus cawangannya iaitu Thien Siew Chiang.

Orang ramai menerusi program ini katanya berpeluang untuk mengikuti ujian saringan BMI, saringan lemak, umur fisiologi, saringan gula dalam darah dan saringan tekanan darah disamping menerima khidmat nasihat dalam pemeriksaan kesihatan berkenaan.

Justeru pemeriksaan kesihatan secara percuma ini menurut Thien adalah merupakan satu peluang keemasan yang tidak seharusnya dilepaskan oleh orang ramai dalam bandar Sri Aman ini.

“Pihak kami juga bakal meraikan sambutan Tahun Baru Cina bertempat di Restoran Alisan bermula jam 6 petang pada 19 Februari ini. Maklumat lanjut boleh diketahui dengan menghubungi Shellyna Thien di talian 019-8195313,” katanya.

Tamat.

No comments:

Post a Comment