Please jump to our new blog --> www.newsriamannews.blogspot.com

Blog ini merupakan arkib berita Utusan Sarawak cawangan Sri Aman. Mail kepada penulis ke ceritasriaman@gmail.com untuk siaran berita secara percuma. Thank u boss. Blog terbaru sekarang ialah www.newsriamannews.blogspot.com.

29 October, 2010

MDSA lancar kempen kebersihan di Pekan Lachau pada 7 November ini


Mugshot: JACK AMAN LUAT

SRI AMAN, Khamis (28 Okt) – Majlis Daerah Sri Aman (MDSA) akan menganjurkan Kempen Anti Nyamuk / Chikungunya dan Gotong-Royong bersama penduduk di Pekan Lachau, Sri Aman pada 7 November ini.

Setiausaha MDSA, Jack Aman Luat menerusi kenyataan berita memberitahu kempen terbabit bertujuan untuk mendidik penduduk tentang betapa pentingnya aspek penjagaan kebersihan di kawasan masing-masing selepas ini.

“Menerusi kempen ini pihak majlis mahu penduduk untuk mempertingkatkan tahap kebersihan di kawasan masing-masing demi membendung pembiakan nyamuk Aedes di penempatan masing-masing.

“Jika sarang pembiakan nyamuk Aedes dalam kawasan penempatan masing-masing tidak dibendung dengan segera maka penduduk akan terdedah kepada risiko serangan wabak Demam Denggi dan Chikungunya di masa akan datang,” katanya.

Kempen Anti Nyamuk dan Gotong-Royong yang akan bermula pada jam 9.30 pagi itu katanya juga bertujuan untuk mencantik serta memperindahkan kawasan penempatan penduduk berkenaan.

Kempen ini secara tidak langsung menurut Jack akan menaikkan lagi imej kebersihan Pekan Lachau dan seterusnya menarik minat penduduk dari lain-lain penempatan untuk menjaga kebersihan kawasan masing-masing selepas ini.

“Kempen Anti Nyamuk dan Gotong-Royong ini akan dirasmikan oleh Ahli Parlimen Sri Aman iaitu Masir Kujat. Justeru penduduk Pekan Lachau diminta hadir bagi menjayakan kempen terbabit,” katanya.

Tamat.

No comments:

Post a Comment