Please jump to our new blog --> www.newsriamannews.blogspot.com

Blog ini merupakan arkib berita Utusan Sarawak cawangan Sri Aman. Mail kepada penulis ke ceritasriaman@gmail.com untuk siaran berita secara percuma. Thank u boss. Blog terbaru sekarang ialah www.newsriamannews.blogspot.com.

28 September, 2010

Kami mahu Taib terus jadi CM - persatuan tuai rumah engkilili


ENGKILILI, Isnin (27 Sept) – Kepimpinan Pehin Sri Haji Abdul Taib bin Mahmud selaku Ketua Menteri bagi meneraju transformasi pembangunan Sarawak nyata masih diperlukan oleh penduduk dalam negeri ini.

Kelmarin, Persatuan Tuai-Tuai Rumah Daerah Kecil Engkilili (PTRDKE) telah mengumumkan sokongan penuh mereka terhadap Taib untuk terus menjadi Ketua Menteri bagi meneruskan agenda pembangunan dalam negeri ini.

Pengerusinya Kaunselor Tuai Rumah Roy Edward Entalai berkata Taib wajar disokong oleh penduduk memandangkan beliau mempunyai corak kepimpinan serta pengalaman yang unggul dalam meneraju pembangunan negeri semenjak 30 tahun lepas.

“Penduduk kawasan luar bandar masih memerlukan Taib. Kami mahu Taib terus meneraju Kerajaan Negeri agar kawasan luar bandar khasnya di Engkilili terus dapat membangun selepas ini,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita ketika berlangsungnya Majlis Merarau Bersama Bishop Aeries Sumping Jinggan di Saint Micheal’s Parish, dalam daerah kecil Engkilili, Sri Aman kelmarin.

Selain itu pihaknya juga menyatakan sokongan penuh kepada Dr Johnnical Rayong anak Ngipa untuk dipilih sebagai calon Barisan Nasional (BN) bagi mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Engkilili menjelang pilihan raya negeri kelak.

Rayong, ADUN Engkilili pada masa sekarang lepas katanya mula mendapat sokongan daripada para pengundi yang tidak menyokong beliau pada pilihan raya negeri tahun 2006 dahulu.

“Beliau mula meraih sokongan daripada pengundi di sini. Justeru kami berharap agar Parti Bersatu Rakyat Sarawak (SUPP) memilih Rayong sebagai calon untuk bertanding mempertahankan kerusi BN iaitu DUN Engkilili pada pilihan raya negeri ini nanti,” menurut beliau.

Majlis itu telah dirasmikan oleh Ahli Parlimen Lubok Antu Encik William Nyalau anak Badak.

Tamat…..

No comments:

Post a Comment