Please jump to our new blog --> www.newsriamannews.blogspot.com

Blog ini merupakan arkib berita Utusan Sarawak cawangan Sri Aman. Mail kepada penulis ke ceritasriaman@gmail.com untuk siaran berita secara percuma. Thank u boss. Blog terbaru sekarang ialah www.newsriamannews.blogspot.com.

18 December, 2009

24 terima PTMS dari KEMAS


Caption: UNTUK KENANGAN...Hairini (tengah kanan) bergambar kenangan bersama kakitangan KEMAS dan penerima PTMS di sini kelmarin.


SRI AMAN, Khamis (17 Dis) – Seramai 24 orang penduduk menerima sumbangan menerusi Program Tambahan Makanan Seimbang (PTMS) 2009 yang berlangsung di Kelas Tabika KEMAS, Taman Sentosa Indah, RPR Fasa II, Jalan Sri Aman-Kuching kelmarin.


Kesemua 24 orang penerima ini terdiri daripada penduduk dari tiga kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) dalam kawasan Parlimen P.202 Sri Aman iaitu Dewan Undangan Negeri (DUN) N.27 Simanggang, DUN N.26 Bukit Begunan dan DUN N.25 Balai Ringin.


Majlis penyampaian PTMS kepada semua penerima terbabit yang berlangsung pada jam 8 pagi itu adalah merupakan anjuran pihak Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS) Bahagian Sri Aman.


Terdahulu Pegawai KEMAS Daerah Sri Aman, Hairani Solo berkata kesemua 24 orang penerima yang telah menerima bantuan tersebut adalah merupakan mereka yang telah dipilih menerusi sistem pendaftaran e-kasih sebelum ini.


“Kesemua 24 orang penerima yang terpilih untuk mendapat sumbangan PTMS ini berasal dari kawasan kawasan DUN N.27 Simanggang, DUN N.26 Bukit Begunan dan DUN N.25 Balai Ringgin,” katanya


Dalam pada itu, penerima PTMS terdiri dari Suhaili Jawi (Kampung Baru Skait), Baah Dollah (Kampung Hilir), Pon Abang Udin (Kampung Hilir), Bayah Arum (Kampung Muhibbah), Hamdiah Musa (Kampung Muhibbah), Aminah Abdullah (Kampung Muhibbah), Ngata Engkujat (Rh Empol, Sungai Tengak, Batu Lintang), Muhi Sudin (Rh Ayok, Pakit), Siti Mariam Hassan (Kampung Melayu Hulu) dan Azus Gapar (Kampung Melayu, Tanjung Bijat). Manakala penerima yang lain pula adalah terdiri dari Gapar Badai (Kampung Melayu, Tanjung Bijat,), Seni Gu (Kampung Tanjung Bijat), Rahmah Mahrup (Kampung Melayu Baur), Rajeli Mohamad (Kampung Melayu Baur), Taha Badai (Kampung Melayu Tanjung Bijat), Pura Mansan (Rh Raya, Sebu, Tanjung Bijat), Mahbar Rajeli (Kampung Baur), Jaafar Jonet (Kampung Hulu, Lingga), Rajimah Mat (Kampung Hulu, Lingga), Abang Madihi Abang Abol (Kampung Melayu, Bakong), Senuyah Mentaril (Kampung Hulu, Bakong, Sri Aman), Dolah Ait (Kampung Hulu, Bakong,), Abang Zamain Abang Amin (Kampung Pulau Seduku) dan Abong Bujang (Kampung Seduku, Sri Aman).


Tamat...


No comments:

Post a Comment